Christinas Yoga

Yoga

Det jag vill förmedla med min yoga är glädjen och att det kan vara väldigt olika hur man utför yoga! Vill man gå på en klass som är personlig och där det inte är fokus på att bara göra ”rätt”, där man gärna får fnissa, gråta eller visa andra känslor, så har ni kommit rätt! Jag tycker att yoga ska vara roligt, som all träning!

Läs mer om mina olika former av yoga längre ner, eller boka ditt nästa pass här:

Former av yoga

Flödande yoga med humor, svett, skratt och avslappning. Jag är utbildad i GlobalYoga som är utformad för 2000-talets människa med kunskaper från både öst och väst. Inspiration kommer från Hatha yoga, Iyengar yoga, Ashtanga Yoga, Kundaliniyoga, Forrest Yoga, Pilates och Funktionell träning och för samman dessa olika tekniker i en individuell stil. Hela klassen varvas med mentala intentioner och fysiska utmaningar men är anpassade för att ALLA ska kunna delta på sitt sätt!

YinYoga är en lugn, meditativ yogaform där utmaningen är att stanna kvar och slappna av i positionerna som alltid utförs liggande eller sittande. Du stannar 3-10 minuter i varje position. Denna typ av yoga skapar återhämtning mentalt, fysiskt och själsligt. Vi jobbar med fascian (bindväven) i kroppen och fokus ligger på att vila dig stark. Yinyoga är för alla och kan anpassas utifrån dina förutsättningar.

Denna klass är en mix av GlobalYoga och YinYoga och brukar vara väldigt uppskattad!

Något som verkligen är på frammarsch är personlig träning i yoga. Behöver du hjälp med att hitta rätt i din yogapraktik? Blir starkare eller smidigare? Eller bara få hjälp att komma ner i varv? Skicka ett meddelande till christinafalksyoga@gmail.com så pratar vi mer!

Balans, motorik, koordination, andning, yogasagor och meditationer. Yogan gör att barnens glädje och självkänsla stärks. Klassen hjälper dem att hitta ett inre lugn. Vi kommer att använda oss av affirmationer och enklare massage. Denna klass riktar sig till barn i åldern 3-11 år.

Yoga ger tonåringar en stund för inre ro och helt utan prestation. Vi övar oss i acceptans och medveten närvaro. Vi satsar på gemenskap i gruppen och påminner oss om att vi är bra – precis som vi är! På klassen så jobbar vi med att träna kroppsmedvetenhet genom fysiska sekvenser, andningsövningar och avslappningsövningar för att förbättra möjligheterna att hantera stress, förbättra sömn, öka koncentrationen och behålla/öka fysisk rörlighet. Denna klass riktar sig till ungdomar i ålder 12-16år.

Många möter yogan för allra första gången när de är gravida. Dessa klasser kommer du som gravid att få utföra olika asanas (positioner/ställningar) som är speciellt utvalda för den gravida kroppen. Vi utför även andningsövningar, meditation och yoga nidra (yogisk sömn) anpassad för gravida.

Yoga Nidra är ett tillstånd där man befinner sig på gränsen mellan vakenhet och sömn: inte klarvaken, men inte heller sovande: något mittemellan. En slags meditation som utförs oftast liggande